Rahsia Panduan Teknik Marketing WeChat

Rahsia Panduan Teknik Marketing WeChat

Assalamua'alaikum dan selamat sejahtera semua.

Apa itu WeChat?


WeChat memang tidak asing lagi buat pengguna smartphone. Sebuah aplikasi chatting yang sangat popular dan berkembang ke serata dunia.

Terdapat pelbagai fitur yang menarik di dalam aplikasi WeChat ni seperti voice call, video call, chatting, group chat, sticker atau emoticons, games, dan paling popular adalah moment. Moment seperti timeline yang membolehkan kita menulis kata-kata, share gambar dan kita juga boleh like dan komen. Best kan.


Adalah sangat bagus bagi para usahawan online untuk kembangkan marketing mereka dan menjana lebih banyak income dengan menggunakan WeChat.

Tapi, bagaimana caranya?
Opss baca dulu sebab kenapa perlu buat duit dengan WeChat

10 SEBAB kenapa anda perlu buat duit di WeChat!

1. 95% Pengguna Telefon Pintar Menggunakan Wechat Di Malaysia.

Pada 17 Ogos 2017, Malaysia memiliki pengguna WeChat yang ramai. Dilaporkan sebanyak 95% telefon pintar di Malaysia memiliki WeChat yang dimaklumkan oleh Pengarah WeChat Global. Jadi ramai tu yang menggunakan WeChat. Rugi jika anda tidak menggunakan WeChat sebagai tempat buat duit

2. Mudah digunakan oleh semua golongan.

WeChat mudah digunakan oleh semua golongan termasuk anda yang berumur. Lebih mesra pengguna

3. Anda Telah Ada Alat Utama Buat Duit Di WeChat

Anda mempunyai alat utama untuk buat duit di WeChat iaitu telefon pintar atau HP yang ada internet. Setiap bulan ada bayar bilnya. Sudah tiba masanya telefon anda digunakan untuk buat duit

4. PERCUMA! Zero Kos Pemasaran.

Anda tidak perlu membayar untuk buat promosi atau iklan di WeChat. Semuanya percuma dengan Teknik WeChat. Ini berita baik buat anda yang nak buat duit secara sambilan di WeChat. Tak perlu langsung untuk keluar kos untuk promosi

5. WeChat Boleh Menyimpan “CopyWriting” @ Ayat Balas PM .

Mudah untuk anda reply @ balas semua pertanyaan yang dibuat oleh pengguna WeChat yang berminat dengan idea buat duit anda. Tak perlu sentiasa menaip satu-satu. Boleh simpan lokasi map yang dikeluarkan oleh WeChat kepada bakal pelanggan anda.

6. PERCUMA! Prospek Sehingga 5000 Pengguna WeChat.

Anda Boleh mendapatkan PROSPEK sehingga 5000 pengguna WeChat yang berminat dengan idea buat duit anda. Bestnya WeChat boleh buatkan bakal pelanggan sendiri yang request menjadi “Friend” anda.

7. 99% Kenalan WeChat Akan Nampak Post Dibuat Anda.

WeChat membolehkan 99% post yang dibuat oleh anda akan dilihat oleh semua kenalan WeChat anda. Ini memberikan impak kepada idea bisnes buat duit anda

8. WeChat Lebih Privasi Berbanding Facebook Atau Instagram

Semua komen yang dibuat oleh rakan atau prospek pada post anda, hanya boleh dilihat oleh anda berdua sahaja. Jadi ia lebih privasi dan selamat dari pengetahuan orang lain.

9. KUASAI & TAKLUKI Pengguna WeChat Dalam RADIUS 20 KILOMETER.

Anda boleh mendapatkan Propsek atau Pelanggan secara PERCUMA sehingga 20KM radius dari lokasi anda berada. Di mana sahaja anda berada di Malaysia atau luar negara pun boleh. Janji ada pengguna WeChat.

10. WeChat Ada Fungsi Scan QR CODE atau “Quick Response Codes”.

Memudahkan anda menggunakan QR CODE ini untuk buat duit di WeChat. Anda akan memudahkan prospek dan bakal pelanggan mencari serta mendapatkan maklumat buat duit dengan QR CODE WeChat anda. Di Malaysia ada 3 bank telah menggunakan QR Code WeChat iaitu Bank Maybank, Public Bank dan City Bank dalam promosi mereka


Ok dah baca sebab-sebab kenapa perlu buat duit dengan WeChat. Nampak mudah tapi bukan senang ye. Hah mendalam tu.. Sambil berwechat pun boleh dapat income, masyukkk..

Al maklum la sekarang ni persaingan pun banyak, nak buat iklan pun kos semakin meningkat, kalau tak buat betul-betul duit bayar iklan boleh hancuss lebur macam tu je.

Mujur ada platform WeChat ni, persaingan tak banyak sangat, kadar reach tinggi, yang Best kalau nak buat apa-apa iklan pun percuma tak payah bayar apa-apa pun.

Untuk anda yang ingin dapatkan teknik marketing WeChat ni boleh dapatkannya disini TEKNIK WECHAT

Orang yang berjaya adalah orang yang cepat membuat tindakan dan terus berusaha. Semoga bermanfaat buat anda semua.






0 Response to "Rahsia Panduan Teknik Marketing WeChat"

Post a comment