Panduan Cara Bisnes Di Lazada


Assalamulaikum dan salam sejahtera pada semua pembaca yang dikasihi.

Berita baik buat para usahawan, online seller atau sesiapa sahaja yang nak mulakan bisnes di Lazada. Cara buat bisnes di Lazada ini dikongsikan oleh saudara John Jenin yang juga penulis ebook Bisnes Shopee.


Saya share sedikit Apa Yang Terkandung Di Dalam Ebook Panduan Bisnes Lazada Ini?

Dalam ebook panduan ini, beliau dah tulis dan tunjukkan siap-siap langkah demi langkah, dari mula daftar akaun di Lazada, cara nak masukkan barang hinggalah sampai kepada cara nak pos barang tu kepada pembeli!

Ia memang complete! Antara perkara-perkara penting yang beliau tulis di dalam ebook ini ialah..

Cara Daftar Sebagai Seller Di Lazada

Ditunjukkan langkah demi langkah secara bergambar, bagaimana untuk mendaftar dengan betul untuk menjadi penjual di Lazada.

Cara Listing Produk Yang Tepat!

Ada beberapa kaedah yang boleh anda gunakan untuk menyenaraikan produk anda di website Lazada. Dalam ebook ini, beliau tunjukkan secara bergambar step-by-step bagaimana melakukannya.

Ada beberapa bahagian penting yang perlu anda titik beratkan sewaktu membuat penyenaraian barangan anda. Jika anda tidak "cakna" tentang perkara ini, anda mungkin akan mengalami kerugian!

Cara Proses Order!

Ah ha! Mungkin bunyi macam mudah... Apa yang susahnya? Bila dah dapat order... hantar sahajalah barang tu kepada customer!

Tapi... Disinilah kesilapan yang telah beliau lakukan dan menyebabkan kerugian RM500 untuk order pertama yang beliau terima di Lazada!

Semuanya hanya disebabkan terlupa klik satu "Link" pada bahagian memproses tempahan ini!

Cara Selesaikan Masalah Pelanggan!

Ya! Setelah anda berjaya menjual kepada ramai orang, pastinya akan wujud satu dua masalah yang perlu anda hadapi!

Antaranya seperti barangan tidak sampai kepada pelanggan, barang rosak apabila sampai ke tangan pelanggan dan sebagainya!

Jadi, ada satu bab dalam ebook ini beliau ceritakan, bagaimana untuk menangani masalah tersebut dengan profesional.

Cara Promosi Produk Anda Di Lazada!

Walaupun di Lazada sudah ada berjuta pelawat sebulan, tetapi anda juga perlu lakukan sedikit promosi agar barang anda dapat menarik perhatian pembeli dan membolehkan barangan anda terjual dengan lebih cepat dan lebih banyak.

Pihak Lazada sudah menyediakan 7 tools yang boleh anda gunakan untuk mempromosikan barangan anda! Ditunjukkan setiap satu cara menggunakannya!

Cara Design Lazada Store Anda!

Susun atur kedai yang cantik dan kelihatan profesional akan membantu Lazada store anda untuk lebih menonjol berbanding kedai lain.

Ia juga akan mempengaruhi keyakinan pelanggan untuk membeli di kedai anda! Ditunjukkan juga bagaimana cara untuk melakukannya!

Cara Promosi Lazada Store Anda!

Ada 7 cara yang boleh anda lakukan untuk mempromosikan kedai Lazada anda! Semuanya dilakukan secara Percuma sahaja!

Sumber Borong Produk

Ada beberapa tempat dan website yang boleh anda gunakan untuk mendapatkan sumber produk secara borong! Juga dikongsikan sumber tersebut.

Cara Jual Produk Secara Dropship!

Ah ha! Nak jual produk secara Dropship di Lazada ni ada lain sikit! Tak sama seperti anda menjual produk dropship di Shopee, Facebook ataupun Instagram!

Dalam panduan ini, ada satu bab khusus, beliau tunjukkan cara yang sebetulnya, bagaimana mahu menjual produk secara dropship di Lazada!


Bonus Tambahan 2 Buah Ebook Special!

Ebook Bonus #1 - PANDUAN EXPRESS BERNIAGA DI LELONG

Alang-alang sudah berniaga di Lazada, apa kata anda berniaga juga di Lelong.my? Lebih banyak channel jualan, ianya lebih baik! Ibaratnya, ia seperti anda membuka banyak kedai di banyak tempat.

Jadi, di dalam ebook bonus ini, ditunjukkan kepada anda, bagaimana untuk membuka kedai di website Lelong.my dengan pantas!

Ebook Bonus #2 - EXPOSED! GAYA SANTAI URUS BISNES DI LAZADA!

Berniaga di Lazada ni, tak sama seperti berniaga di kedai fizikal. Kita tidak perlu duduk dan tunggu depan komputer sepertimana orang yang jaga kedai dari pukul 10 pagi sampai 10 malam. Kita hanya perlu luangkan masa beberapa jam sahaja untuk uruskan kedai kita di Lazada!

Dalam ebook bonus ini, beliau kongsikan jadual rutin harian! Pukul berapa nak semak order?, pukul berapa nak bungkus barang? dan pukul berapa nak pergi ke pejabat pos untuk buat penghantaran.

Semuanya beliau lakukan hanya secara santai sahaja!

Dapatkan panduan ini BisnesLazada.com segera.

Alhamdulillah, jika kita ada ilmu dan buat bisnes secara online dengan betul. InsyaAllah pasti mendapat kejayaan.

0 Response to "Panduan Cara Bisnes Di Lazada"

Post a comment