Panduan Menulis Content Dengan Cara Yang Betul


Panduan Menulis Content Dengan Cara Yang Betul . Pasti ramai yang pernah dengar "Content Is King" kalau diterjemahkan konten adalah raja.

Content menjadi sangat penting sekarang ini di dalam dunia marketing online, terutama buat para peniaga dan usahawan online. Ia bukanlah satu teknik baru, cuma penggunaaannya perlu dengan cara yang betul dan relevan.

Saya tahu ramai yang nak belajar dan nak tahu apa benda content serta bagaimana nak menulis menggunakan conten dengan betul. Yang terpenting content anda haruslah menarik.

Kalau penulisan content anda tidak mampu membuat orang lain tertarik, jangan risau teruskan menulis dan belajar.

Disebabkan itu juga saya ingin memperkenalkan kepada anda set lengkap panduan menulis content. Apa yang ada pada set lengkap ini boleh baca di bawah.Apa Yang Terdapat Dalam Kombo 5 Ebook Content ini:

1. E-Book The Content Game

Khas buat mereka yang ingin bangunkan content di media sosial tak kiralah untuk platform mana pun. Ianya sesuai untuk mereka yang nak bina profile, nak naikkan follower sampai 100,000 orang atau lebih dan senangnya nak buat ayat jualan.

2. E-Book Bagaimana Saya Membina Bank Content

Tatacara membina bank untuk semua penulisan di media sosial kemudian ianya digunakan untuk membuat posting dengan sangat tersusun. Ia menjadikan diri kita lebih terampil dan semua posting kita jadi semakin menarik dan mendapat perhatian.

3. E-Book 118 Idea Menulis Content

  • Bagaimana kita menilai 1-1 posting?
  • Untuk buat jualan, apakah posting yang sesuai?
  • Untuk bina follower, jenis posting apa yang senang untuk diklik butang share?

Apa sebenarnya maksud Engagement, Reach dan Algorithm?

Semuanya ada ditulis di dalam ebook ini. Lebih dari itu, KHM memberi 118 idea untuk kita semua boleh menulis content dengan mudah sekali. Ia termasuk untuk:

Suri rumah, pelajar, traveler, pengusaha restoran, owner butik, bisnes, owner produk, kakitangan kerajaan, mereka yang kerja dengan orang lain, pegawai-pegawai serta sesiapa sahaja boleh gunakan idea-idea ini.

Ia adalah sebuah Sosial Media Marketing menggunakan CONTENT yang tersusun.

Ia termasuk penyediaan ayat yang betul, perkataan yang betul dan bagaimana ia dijadikan sebagai posting untuk menarik minat orang lain membaca, kemudian klik butang share atau terus membeli produk kalian!

Ia adalah IDEA menulis CONTENT melalui 3 asas pembahagian NICHE iaitu untuk CROWD, SIDE dan RM.

Kesemua IDEA content ini adalah untuk mereka yang ingin mendapatkan kredibiliti di media sosial dan ingin membuat jualan hingga jutaan ringgit!

4. 101 Tips Pandai BerFacebook

Ada ramai antara kita duk buat akaun Facebook, namun pakat tak menjadi belaka kerana belasah sana sini.

Kali ini Khairul Hakimin Muhammad membawakan Tips-Tips semudah ABC untuk kita fahami dan buat terus di akaun kita. Sama ada nak naikkan FOLLOWER atau nak JANA SALES, 2-2 boleh!

Tips ini berkesan kepada sesiapa sahaja. Dari suri rumah, pelajar, pegawai kerajaan, doktor, jurutera, founder produk, bisnesman, saja-saja nak main Facebook, atau affiliator, dropshipper produk, sesiapa sahaja! Semua boleh.

Tak nak cakap banyak, dapatkan sekarang ya!

5. Content Mapping Analysis

Template Content Mapping Analysis ini bertujuan untuk melihat pergerakan content yang telah kita muat naik di media sosial. Kami sediakan SAMPLE dan TEMPLATEnya terus.

Kalian boleh lihat ada:

1. Content Mapping Analysis,
2. Content Analysis Posting - Crowd, side dan RM)
3. Content Analysis Posting Side dan
4. Content Analysis Posting - RM)
5. Facebook Growth Analysis.

Yang mana ia sangat berguna untuk kalian kaji serta rujuk adakah posting yang kalian buat itu memberi kalian follower atau duit.


Untuk pengetahuan anda semua, ebook ini ditulis dan dikongsikan oleh tuan Khairul Hakimin Muhammad. Beliau adalah seorang content writer yang mempunyai 200000 pengikut di akaun facebook miliknya.

Kesimpulannya

Sangat-sangat menarik dan bermanfaat pada semua orang. Content juga adalah satu teknik yang perlu diterapkan oleh pemilik bisnes atau usahawan lain. Teknik ini bukan sahaja mendapat kepercayaan dan menarik pelanggan malah ianya juga dapat bertahan untuk jangka waktu yang panjang.

Sekali saya berpesan pada anda, dapatkan Kombo 5 Ebook Content yang berguna ini.

0 Response to "Panduan Menulis Content Dengan Cara Yang Betul "

Post a Comment